Sušené paradajky, San Marzano, Nakladané sušené paradajky, Recepty, Sušené rajčiny

susene rajciny, susene rajciny v oleji, susenie paradajok

sušené paradajky, sušené rajčiny

sušenie paradajok, sušenie rajčín, šalát so sušenými paradajkami

28.5. sme mali krátku reportáž o sušených paradajkách, na Slovenskej televízii. Pozrite sa prosím! Viz slide č. 4.

Sušené paradajky, San Marzano, Nakladané sušené paradajky, Recepty, Sušené rajčiny

Nakladané sušené paradajky

Naložte si sušené paradajky podľa vlastnej potreby a neplaťte viac, keď nemusíte.

Množstvo, ktoré chceme naložiť napr. do pohára 0,75 (česká a moravská klasika) litra dáme do hrnca s vodou a pridáme 2 - 3 polievkové lyžice klasického octu.

Necháme prejsť varom približne 1 minútu.

Paradajky scedíme a necháme vychladnúť, tak aby boli vlažné. Potom ich začneme dávať do vopred pripraveného pohára, posypeme oreganom a pridáme strúčik či dva cesnaku nie drveného ale nakrájaný na plátky. Môžeme pridať kapary, nie je to podmienkou alebo ostrú chilli papričku.

Celú zmes zalejeme až po okraj olejom v pomere približne 1 - 3. Na jeden diel olivového 3 diely slnečnicového alebo iného oleja určeného do šalátov.

Min. 3 dni necháme riadne vyluhovať.

No a v tom je čaro vynikajúcej chuti. Použitie je úplne na Vás.

Ak si chcete túto delikatesu vychutnať naj spôsobom, osobne odporúčame na kúsku bagety - v jednoduchosti pocítite ozajstnú silu slnka a morského vzduchu.


Objednávky po telefonu
0948 339309

Design a kód (c) 2016 wedipa.com, všechna práva vyhrazena Sušené Paradajky s.r.o.

GDPR