28.5. sme mali krátku reportáž o sušených paradajkách, na Slovenskej televízii. Pozrite sa prosím! Viz slide č. 4.
Naložte si sušené paradajky podľa vlastnej potreby a neplaťte viac, keď nemusíte.
Množstvo, ktoré chceme naložiť napr. do pohára 0,75 (česká a moravská klasika) litra dáme do hrnca s vodou a pridáme 2 - 3 polievkové lyžice klasického octu.
Necháme prejsť varom približne 1 minútu.
Paradajky scedíme a necháme vychladnúť, tak aby boli vlažné. Potom ich začneme dávať do vopred pripraveného pohára, posypeme oreganom a pridáme strúčik či dva cesnaku nie drveného ale nakrájaný na plátky. Môžeme pridať kapary, nie je to podmienkou alebo ostrú chilli papričku.
Celú zmes zalejeme až po okraj olejom v pomere približne 1 - 3. Na jeden diel olivového 3 diely slnečnicového alebo iného oleja určeného do šalátov.
Min. 3 dni necháme riadne vyluhovať.
No a v tom je čaro vynikajúcej chuti. Použitie je úplne na Vás.
Ak si chcete túto delikatesu vychutnať naj spôsobom, osobne odporúčame na kúsku bagety - v jednoduchosti pocítite ozajstnú silu slnka a morského vzduchu.
Design a kód (c) 2016 wedipa.com, všechna práva vyhrazena Sušené Paradajky s.r.o.
GDPR